Japonia lupta împotriva invaziei de turiști. Cum vrea să salveze Muntele Fuji de mulțimile de vizitatori

0
Publicat:

Pentru a gestiona aglomerația și impactul negativ al turismului de masă, autoritățile japoneze vor să introducă un sistem de rezervare online pentru accesul pe traseul principal de vizitare al Muntelui Fuji. Această mișcare urmărește să combată supraturismul și să protejeze frumusețea naturală a regiunii, potrivit AFP, citată de Agerpres. 

Muntele Fuji, sufocat de turiști - Foto Shutterstock
Muntele Fuji, sufocat de turiști - Foto Shutterstock

Vara, tot mai mulți turiști străbat potecile celui mai înalt masiv muntos din Japonia, ridicând îngrijorări legate de impactul asupra mediului. 

Pentru a reduce aglomerația pe traseul Yoshida, preferatul vizitatorilor, Prefectura Yamanashi va limita numărul de vizitatori pe zi la 4.000 de persoane pe Muntele Fuji, impunând o taxă de intrare de 12 euro. 

Concret, va fi implementat un sistem de rezervare online, carele va permite vizitatorilor „să îşi planifice în avans” drumeţia, a declarat Katsuhiro Iwama, un reprezentant al guvernului local din Yamanashi. 

Rezervările online pentru sezonul drumețiilor, din iulie până în septembrie, se vor deschide pe 20 mai. Însă, vor fi disponibile zilnic cel puțin 1.000 de bilete la fața locului. Muntele Fuji, cu altitudinea de 3.776 de metri, rămâne acoperit de zăpadă aproape tot anul, acesta atrage peste 220.000 de vizitatori în timpul verii. 

Turiștii străini se adună în număr mare în regiunile din apropierea Muntelui Fuji pentru a fotografia vârful acestui vulcan celebru. Comunitățile locale sunt deranjate de deșeurile lăsate în urmă de vizitatori. În Fujikawaguchiko, autoritățile au ridicat o palisadă înaltă pentru a bloca priveliștea, sperând să descurajeze aglomerația turistică. 

Numai în luna martie a acestui an, peste 3 milioane de turiști străini au vizitat Japonia, marcând un record lunar fără precedent pentru țară. Acesta este un semn clar al revenirii turismului internațional după perioada în care Japonia a rămas închisă din cauza pandemiei de COVID-19. 

În fața problemei turismului excesiv și a impactului negativ asupra mediului înconjurător, autoritățile din Veneția au luat recent o măsură asemănătoare. A fost introdusă o taxă de 5 euro pentru intrarea în orașul italian, parte a patrimoniului mondial UNESCO. Această inițiativă își propune să descurajeze aglomerația turistică și să contribuie la protejarea frumuseții și integrității orașului.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite